Тренировки

В момента клубът функционира като самостоятелна организация следвайки метода на Вонг Шун Люн, под напътствията на Филип Баер , носител на традицията на Винг Чун, от Ип Ман през Вонг Шун Люн и до днес. Акцентира се върху приложността на Винг Чун , тъй като това е бойно изкуство и ако не върши реално работата си за бой,  то губи същността си и  се превръща в имитация  за забавление на невежите.

Тренировките се провеждат по групи, като упражненията са разделени между учениците в зависимост от тяхното ниво в системата на Винг Чун. От практикуващите се изисква спазване на дисциплината и взаимно уважение. Въпреки това е желателно и поддържане на критичен поглед към тренировъчния процес.

Всеки може да тренира Винг Чун, възрастови и полови ограничения не съществуват. Тренирането на Винг Чун не е свързано със специфични здравословни изисквания. Начинаещите преминават подготвителен период, през който се оценява тяхното физическо и психическо състояние. Прави се преценка на мотивите и желанието им да се занимават с бойно изкуство. Според намеренията на практикуващите в клуба се провеждат любителски занимания за поддържане на добра физическа форма и самозащита, както и професионална подготовка на състезатели, преподаватели и демостратори.

Групови тренировки

В по-големите групи човек може да тренира с повече различни партньори, с което повишава своята адаптивност (настройва се по-лесно към различните хора). Това е много важно за двубоя, тъй като там не можем да избираме своя противник, а трябва да се настроим според ситуацията. Чрез груповите тренировки също така може да се постави широка основа на бойното изкуство включваща: обща физическа подготовка, специална физическа подготовка, форма, чи-сао (специализирани упражнения от близък контакт с партньор), лат-сао (основите на свободния спаринг), както и работа в екип.

Индивидуални тренировки

Индивидуалните тренировки са подходящи за хора, които желаят да напреднат по-бързо и да реализират уменията си на практика в двубой или на турнири.

В индивидуалните тренировки (малки групи) на всеки може да се обърне индивидуално внимание и да се коригират грешките. Човек може да работи повече сВинг Чун  уреди, тъй като залата е напълно оборудвана. Те подобряват техниката и качествата, които са необходими при евентуален двубой.

Тренировки за инструктори

В подготовката за инструктори, в допълнение на всички основни неща, човек се научава да осъзнава наученото от него и как да го предава на други хора.

Освен познанията по Винг Чун се придобиват и такива по психология, педагогика, анатомия, спортна медицина и китайска медицина.

FXofficeТренировки